środa, 31 grudnia 2014

ROLADA Z PIERSI Z KURCZAKA W CIEŚCIE Z SEREM

Macie już wszystko przygotowane na dzisiejszy wieczór ???? Czy może szukacie jeszcze inspiracji na potrawę dla Waszych gości. Mam coś świetnego i szybkiego.



Potrzebne będzie:

4 jajka
2 łyżki majonezu
30 dag sera żółtego startego na drobniutkich oczkach na tarle
sól
pieprz

podwójny filet z kurczaka
40 dag pieczarek
1 cebula


Przygotowanie

Na samym początku przygotowujemy pieczarki. Jeśli to z nimi chcecie zrobić roladę. Pieczarki umyte, pokrojone i podsmażone. Ja daję łyżkę masła, vegetę, paprykę ostrą i słodką oraz pieprz, oczywiście 1/2 szklanki wody.
Cebulę drobno posiekać i możemy ją wraz z pieczarkami podsmażyć.



Ciasto z serem:

Jajka dokładnie ubić i dodać ser żółty oraz majonez. Sól i pieprz do smaku. Takie ciasto piec na blasze wyłożonej papierem przez 30 minut w temperaturze około 180stopnie.

W międzyczasie filet rozkroić na 4 części i rozklepać i przyprawić do smaku tak jak lubicie.





 Jeśli będziecie tę roladę robić z pieczarkami to możecie ostrzej pieczarki przyprawić, a jeśli np. z taką sałatką

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5536768892034790824#editor/target=post;postID=1460998590162143983;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5536768892034790824#editor/target=post;postID=3528123864504328908;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=1;src=postname

to wtedy proponuję bardziej przyprawić piersi z kurczaka.

Gdy ciasto nam się upiecze to pamiętajcie mamy tylko chwilkę żeby wszystko na nim poukładać i zwinąć naszą roladę. Dlaczego tylko chwilę, bo później ciasto się kruszy.

Rozkładamy najpierw filet z kurczaka





Następnie układamy pieczarki lub sałatkę.


I zwijamy...



Końcowym elementem jest zawinięcie rolady w ten papier w którym było ciasto pieczone i ponownie wkładamy do piekarnika na 50 minut w temperaturze około 180 stopni.

 A tak wyglądamy po upieczeniu :)




Życzę SMACZNEGO!!!!

ps podawać możecie na ciepło jako do obiadu, ale także świetnie smakuje z sałatką z selera :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz