piątek, 14 listopada 2014

PSTRĄG

Dziś zapowiedziany pstrąg.



Ja zrobiłam go w folii aluminiowej w piekarniku. Lekki obiadek i jaki pyszny.
Pstrąg jest z Gospodarstwa Rybnego w Jaworzu.

http://www.agrinpol.pl/pstragi_jaworze

Potrzebne będzie:

2 szt. pstrąg - wypatroszony - mój już też był bez głowy bo jej nie lubię, ale możecie zostawić
pieprz
sól
masło
gałązki selera
gałązki pietruszki

Przygotowanie

Wypatroszone pstrągi myję i solę oraz pieprzę.


 Do środka dodaję masło oraz 2 gałązki selera i kilka gałązek pietruszki. 
Wszystko zawijam w folię i do piekarnika.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20-30 minut w zależności od wielkości pstrąga.
Ja podawałam z sałatą. Dla pasjonatów ziemniaka można także podawać z frytkami.
Życzę smacznego, bo nam bardzo smakowało!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz