czwartek, 13 listopada 2014

PRZEKŁADANY BAKŁAŻAN

Dziś podam Wam przepis na super pastę, którą możecie wykorzystać do różnych przekąsek. Ja użyłam jej do bakłażana.







Potrzebne będzie:
1 bakłażan
1 serek puszysty Almette
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
pomidor
papryka w proszku chilli 
zielona pietruszka do dekoracji


Przygotowanie

Bakłażana myję i kroję go na długość na plastry. Następnie solę i dodaję pieprzu i każdy plaster podsmażam na patelni grillowej.


W międzyczasie do serka Almette wyciskam ząbek czosnku dodaję sól, pieprz oraz papryczkę chilli. Wszystko mieszam i pasta gotowa. 


Pomidora kroję w plastry.

Gdy bakłażan jest już podsmażony układam kolejno plastry i smaruję je pastą, a na pastę układam pomidora. I tak po kolei każdą warstwę. 


Następnie na koniec posypuję posiekaną drobno pietruszką i kroję na porcję.


Szybkie i ciekawe. Życzę smacznego!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz