piątek, 31 października 2014

ZDROWE ŚNIADANIE Z TUŃCZYKIEM

Dziś mam do zaproponowania szybkie i zdrowe śniadanko z tuńczykiem i ryżem.


Potrzebna składniki:
1 torebka ryżu naturalnego
1 większy pomidor
1 puszeczka tuńczyka w sosie własnym


Ryż gotujemy z godnie z przepisem na opakowaniu. Ważne jest żeby go nie rozgotować, ani nie użyć za dużo soli. Zostawiamy ryż do wystygnięcia.


Pomidora kroimy w kostkę. Do pojemniczka czy też miseczki wsypujemy pół torebki ryżu, dodajemy pokrojonego pomidora oraz tuńczyka. Wszystko razem mieszamy, ewentualnie można doprawić do smaku. Osobiście tego nie robię. 
I gotowe. Można zamknąć w pudełeczku i wziąć do pracy albo zostawić na chwilkę do "przegryzienia" i zjadać ze smakiem. Polecam

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz