wtorek, 28 października 2014

MARCHEW NA SŁODKO

Dziś idealny dodatek do obiadku. Na ciepło, na słodko:) Co ważne dzieci także polubią:)





Potrzebne będzie - porcja dla 4 osób

8 szt. marchew
2 łyżki cukru
1/4 kostki masła
1/2 szklanki wody
kosta Winiary Drobiowa
2 łyżki mąki 


Przygotowanie:
Marchew zetrzeć na grubych oczkach tarła. Następnie zalać 1/2 szklanki wody i dodać 1/4 kostki masła, rosołek Winiary oraz cukier. Wszystko gotujemy a raczej gęstujemy, aż marchew będzie miękka.
Następnie w 1/4 szklanki wody rozmieszamy 2 łyżki mąki i wlewamy do marchewki. Gotujemy na małym ogniu jeszcze około 10 minut. 
I gotowe:) SMACZNEGO!!!!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz