środa, 8 października 2014

MAKARON Z BIAŁYM SEREM I ....

Dziś kolejna akcja makaron. Ostatnio jemy go dużo, a to wszystko dlatego, iż mój mąż dużo biega i potrzebuje duże ilość węglowodanów, a ponadto :






a) łatwy w przygotowaniu – wystarczy kilka minut i dowolne składniki; b) smaczny i uniwersalny – każdy może stworzyć danie według własnego smaku
c) odżywczy – stanowi bazę węglowodanów – najpotrzebniejszego składnika odżywczego biegacza; d) zdrowy – w zależności od dodatków może pomóc przeciwdziałać chorobom, np. oliwa z oliwek z dobrymi kwasami tłuszczowymi wspomaga profilaktykę chorób układu sercowo-naczyniowego, składniki sosu pomidorowego chronią przed rozwojem nowotworu prostaty; e) wygodny – zjeść go można wszędzie;
f) w przystępnej cenie;
g) może być jedzony w postaci przekąski czy głównego posiłku w zupełnie innych wydaniach.


Potrzebne będzie : - porcja dla 1 osoby

 makaron - ja użyłam kokardek
ser biały 1/2
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru
2 łyżki dżemu - dowolny smak
rodzynki


Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu.
Ser rozdrabniamy widelcem i dodajemy jogurt, cukier oraz dżem.
Na koniec wykładamy makaron dodajemy ser i posypujemy rodzynkami.
Mojemu biegaczowi smakowało.
Wersja bez rodzynek również będzie smakować naszym pociechom. 


SMACZNEGO!!!!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz