piątek, 24 października 2014

MAŁE TARTY

Dziś chciałaby Wam przedstawić mój pomysł na szybkie co nieco :)
Szybkie, ciekawe i naprawdę wiele inspiracji. Wiele zależy od Was!!!



Potrzebne będzie:

ciasto francuskie
budyń
200 ml mleka
mus jabłkowy bądź dowolny dżem smakowy
starta czekolada do posypania
pokrojone jabłko z cynamonem


Przygotowanie

Małe foremki smaruję tłuszczem i wysypuję mąką. Foremki wykładamy ciastem francuskim. W międzyczasie stawiam mleko na budyń waniliowy.
Ciasto francuskie, gdy już jest we foremkach lekko nakłuwam widelcem ale nie do końca, aby budyń nie wypłynął. Wstawiam je do piekarnika na podpieczenie. Temperatura 170 stopni. W tym czasie kończę już przygotowanie budyniu. Po około 5 minutach wyjmuję foremki z ciastem i zapełniam je budyniem oraz musem jabłkowym. 



Wstawiam ponownie do piekarnika na około 20 minut. Pamiętajcie, aby pilnować ciasta bo to jest francuskie i robi się bardzo szybko.



Po wyjęciu można podawać lekko ciepłe z pokrojonym jabłkiem otaczanym w cynamonie i można lekko posypać czekoladą startą. Dodatki to naprawdę inwencja twórcza i Wasze upodobania smakowe!!!



Życzę SMACZNEGO!!!!

2 komentarze: