niedziela, 5 października 2014

CUKIERKI Z MIĘSA MIELONEGO

Dziś danie, które naprawdę jest super łatwe, a wyglądem i smakiem zniewala.




Potrzebne będzie:

0,50 kg mięsa mielonego
6 rurek makaronu Lubella
sól
pieprz
ząbek czosnku
2 jaja
0,20 kg boczek wędzony
cebula
olej 1 łyżka
0,15 kg sera żółtego startego

Przygotowanie Nadzienia:

Boczek wędzony chudy pokroić w kostkę i z cebulą posiekaną na drobniuteńko przesmażyć w bardzo małej ilość tłuszczu.
Przesypać wszystko do miski i jak ostygnie dodać starty ser żółty i wymieszać.
Tym nadziewamy rurkę makaronu.



Mięso:

Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, wycisnąć ząbek czosnku do niego i wbić 2 jaja. Wszystko to wymieszać i odstawić.

Nadzianą rurkę makaronu oklejać mięsem mielonym i zawinąć w folię aluminiową.



Tak przygotowane "cukierki" gotować w gorącej wodzie przez 40 minut.

To danie można sobie przygotować dzień wcześniej i podawać na drugi dzień. Po prostu w dniu, w którym będziemy podawać można po odwinięciu folii aluminiowej:

* panierować nasze mięsko jak kotlety i piec na tłuszczu,
*posypać przyprawami i w piec w piekarniku
* posypać przyprawami i grillować



Bardzo dobrze do tego rodzaju dania pasuje ryż oraz sos grzybowy.

Powodzenia i SMACZNEGO!!!!

2 komentarze:

  1. Nazwa jest świetna, poruszyła mnie ;)
    Fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję! Są naprawdę przepyszne! Polecam!

      Usuń