wtorek, 9 września 2014

PIERŚ Z KURCZAKA Z ANANASEM I ŻURAWINĄ

Dziś mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka z ananasem. Z dodatkiem żurawiny bardzo ciekawe połączenie smakowe.



Potrzebne będzie:

podwójna pierś z kurczaka
plastry ananasa
żurawina do mięs
plastry sera żółtego
Przyprawy - papryka słodka i ostra, pieprz, Maggi, 2 ząbki czosnku, olej


Pierś z kurczaka kroimy na cieńsze plastry. Mi wyszło 5 mniejszych kotlecików z piersi. Jeśli tyle nie zjecie to możecie spokojnie zamrozić, będzie jak znalazł na szybki obiadek. Bądź jeśli wolicie grubsze wydanie to zostawiacie piersi bez krojenia. Z tym, że im grubsza tym dłużej trzeba ją podsmażać aby nie była surowa w środku.
Pierś podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw i wyciśniętymi ząbkami czosnku. 

Gdy mam ją już gotową układam w naczyniu żaroodpornym i na nie kładę plastry ananasa. 

Na ananasa żurawinę i plaster sera. Wszystko daję do piekarnika, góra na 15 minut aby ser się super roztopił - pierś już mamy przecież gotową.


Ja podałam z surówką z marchewki i jabłka oraz z ryżem z kurkumą. Pyszny obiad. Zapraszam do spróbowania. 
SMACZNEGO!!!

Przepis na surówkę i ryż z kurkumą znajdziecie na blogu w zakładce zdrowo i surówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz