czwartek, 11 września 2014

GULASZ Z KABACZKIEM

Dziś gulasz z kabaczkiem i ryżem.



Potrzebne będzie: (porcja dla 4 osób)

ok. 1 kg mięsa wieprzowego - ja miałam łopatkę
cebula
kabaczek
koncentrat pomidorowy
olej
sól 
papryka ostra i  słodka
kminek
ziele angielskie

Mięso kroimy na kostkę w miarę drobną. Wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy dodajemy posiekaną drobno cebulkę, sól, paprykę ostrą i słodką, ziele angielskie. Podlewamy odrobiną wody i dusimy. Gdy mięso już zmiękło wrzucamy pokrojonego kabaczka i dodajemy koncentrat pomidorowy. Ja użyłam własnych pomidorów - pychotka. Dodajemy także kminek. Gdy kabaczek jest już miękki możemy jeść :) 


W międzyczasie stawiamy wodę na ryż (osoloną i z łyżką oleju). Ja dodałam 2 woreczki do tej ilości mięsa.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz