piątek, 22 sierpnia 2014

WARZYWA NA PATELNIĘ

Dziś zdrowe przygotowanie warzyw na patelnię. Jest ich bardzo wiele na naszym rynku i w różnym zestawieniu. Ja przedstawię Wam dziś jak ja je przygotowuję.




Potrzebne:

warzywa na patelnię
rosół lub rosołek Winiary
pieprz
bazylia świeża lub przyprawa


Przygotowanie:

Warzywa na patelnię wrzucamy na patelnię i zamiast tłuszczu dodaję wywar, który pozostał mi z poprzedniego dnia. Idealny jest rosołek! Jest już przyprawiony więc do smaku dodaję tylko pieprzu i troszkę bazylii. 


Tak przygotowane warzywka podaję do obiadku. Są super, więc jeśli zostaje ci trochę wywaru nie wylewaj go tylko wykorzystaj do warzyw. Jeśli akurat nie masz wywaru dodaj rozpuszczony rosołek Winiary, ale pamiętaj, że wtedy trzeba bardziej przyprawić.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz