środa, 25 czerwca 2014

SCHABOWY Z RYŻEM I WARZYWAMI

Dziś pyszny, szybki obiadek i przede wszystkim lekki.









Potrzebne będzie ( dla 2 osób):

2 szt. kotlet schabowy
3 marchewki
1 pietruszka
1/2 seler
woreczek ryżu - ja użyłam naturalnego
 2 ząbki czosnku
pieprz
sól
olej
papryka słodka, ostra
przyprawa Kebab
rosołek Winiary drobiowy



Na wstępie przygotowuje warzywa. Kroje je w paseczki 




i daje na patelnie, gdzie podlewam je rozpuszczonym bulionem z rosołku Winiary. Tak przygotowane warzywa doprawiam pieprzem i podgotowuje, aby stały się miękkie. 





W tym samym czasie stawiam wodę na ryż. Do wody dodaje łyżkę oleju i szczyptę soli.
Następnie zajmuje się mięskiem. Po opłukaniu kotletów daje je na patelnie, na której wcześniej dałam olej. Przyprawiam wedle uznania czyli papryka słodka, ostra, przyprawa kebab, kroje czosnek i układam na mięsie. Kruszę około 1/2 rosołku Winiary na mięso i podlewam odrobiną wody. Tak przygotowane mięso duszę.



Wszystko jest gotowe po około 40 minutach. Warzywa miękkie i ryż ugotowany łączę razem i wykładam na talerz. Jeszcze tylko mięsko i obiadek gotowy. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz