poniedziałek, 26 maja 2014

PIERŚ Z KURCZAKA NA SZYBKO

Dziś bardzo szybki obiadek pierś z kurczaka podsmażona na oleju kokosowym z sałatką z sałaty zielonej.




Potrzebne będzie: - obiad dla 2 osób

podwójna pierś z kurczaka
sałata
pomidor
ogórek
rzodkiewki
ser mozzarella w kulkach
pieprz
rosołek Winiary drobiowy
papryka słodka i ostra
olej kokosowy
czosnek
ocet jabłkowy
cukier


Pierś z kurczaka kroimy na 4 części i dajemy na patelnię na której są już 2 łyżki oleju kokosowego, dzięki któremu pierś będzie miała cudowny zapach kokosu i smak.
Na pierś dajemy przyprawy jak pieprz, paprykę ostrą i słodką, kroimy w plasterki 2 ząbki czosnku. Na wszystko kruszymy jeszcze jeden rosołek Winiary.


Następnie robimy sałatkę. 
Na wstępie myjemy sałatę i ją osuszamy. Pomidora, ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę i półksiężyce.
Na koniec zalewa.
Nalewamy ok. 330 ml wody i dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego i 2 łyżki oleju. Na koniec pieprz do smaku.

Pozostaje tylko porwać na kawałki ułożyć w misce i na nią dać wszystkie pozostałe składniki i ser mozzarella w kulkach. Wszystko zalać częścią zalewy. Następnie układamy kolejną warstwę sałaty i dodatków.




Gdy mięsko podsmażymy wykładamy na talerzyk i sałatka. Zdrowo, szybko i lekko strawnie. A w dodatku w domu unosi się zapach kokosu. Polecam.



SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz