środa, 23 kwietnia 2014

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Witam dziś surówka z kapusty pekińskiej - łatwa, szybka i zdrowa. Zobaczcie sami i spróbujcie!!!

 

Potrzebne będzie (porcja dla dwóch osób):
1/2 kapusty pekińskiej
1 szt. marchew
1/2 cytryny
sól
pieprz

oliwa
cukier
 




1/2 kapusty przekrójcie na pół, a następnie na cienkie paseczki pokrójcie do miski. Tak jak na zdjęciu.


 


Do tak skrojonej kapusty dodaję marchewkę - trę ją na najmniejszych oczkach w tarle.

 

 Całość mieszam i posypuję łyżeczką cukru, a także do smaku pieprzem. Na całość wyciskam także 1/2 cytryny i około 2 łyżki oliwy. Wszystko mieszam i próbuję na ogół jest w porządku. Najlepiej smakuje jak przejdzie tak po około 30 minutach.

 

2 komentarze: