środa, 30 kwietnia 2014

DOMOWE WRAPY - CZYLI KURCZAK, W CIEŚCIE Z WARZYWAMI:)

Dziś przedstawię Wam super szybki sposób na obiad. Jest to danie raczej typu fast food, ale warto czasem skusić się na coś mniej zdrowego a dobrego. Taka chwila zapomnienia.





Będzie potrzebne: - dla 2 osób

Wrapy - czyli ciasto 4 szt. - po 2 szt. dla każdego
pierś z kurczaka podwójna
2 szt. pomidor
1 szt. ogórek
1/2 papryka czerwona
kilka liści sałaty - ja używałam lodowej
Majonez Dekoracyjny
Jogurt naturalny typu greckiego
Ketchup - ja używałam ostrego firmy Kotlin z piekła rodem
2 ząbki czosnku
Olej
Przyprawa Maggi
pieprz - wszystkie przyprawy firmy Kamis
papryka słodka
papryka ostra
zioła prowansalskie

Na wstępie podsmażamy piersi z kurczaka. Ja w tej wersji kroiłam kurczaka w kostkę ale można także zrobić w formie płatów będzie łatwiej się układać. Na patelnię dałam 3 łyżki oleju dodałam kurczaka i przyprawy: papryki słodką i ostrą, zioła, pieprz oraz wycisnęłam  czosnek. 
Wcześniej można jeszcze przygotować sobie pomidorka i ogórka i pokroić je w kostkę. To samo zrobić z papryką czerwoną, umyć sałatę. Wszystko odkładamy sobie na bok aby potem tylko dodawać do naszego wrapa.
Sos do wrapa to mój pomysł prosty i szybki:
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz 
ketchup do smaku
Nie podam dokładnych ilości, bo każdy woli albo bardziej ostre albo mniej więc w trakcie przygotowania próbujcie i doprawiajcie. Tajemniczy składnik mojego sosu to kilka kropel przyprawy w płynie Maggi.

Gdy wszystko mamy przygotowane następuje etap podawania głodującemu czekającemu przy stole:)))
Tak więc podgrzewamy mięsko i na mięso kładziemy wrapy i przykrywamy pokrywką. Placki zmiękną, podgrzeją się.
Placek wykładamy na talerz, smarujemy sosem, nakładamy mięso



  i po kolei sałata, pomidor, ogórek, papryka na górę ponownie sos i zawijamy. 




Życzę powodzenia u mnie to wszystko zawsze wylatuje ale wszyscy, którzy to jedli byli prze szczęśliwi.

SMACZNEGO!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz